Kopenhagen

Onder het mom van ‘nu we er toch zijn’ ging ik de dag voor het WK nog een rondje rennen door Kopenhagen. Een betere manier om de stad te verkennen kon ik niet bedenken. En met de temperaturen van de afgelopen dagen was het geen straf om ’s morgens vroeg op pad te gaan.

Om half 8 word ik wakker na een verrassend goede nacht. Een slokje water, mijn hardloopkleren aan en gaan. Thuis had ik een route in mijn horloge gezet, maar ik wil toch liever rustig om me heen kunnen kijken, dus loop ik op gevoel mijn rondje langs de highlights van het centrum.

Via Groningen (wat is het toch een kleine wereld hè 😉 ) loop ik naar Kastellet, mijn eerste doel. Onderweg kom ik hordes kinderen tegen die onderweg zijn naar school. Blijkbaar begint die in Denemarken iets eerder dan in Nederland. Kastellet is een vestingwerk en vormt een militair terrein, een cultureel-historisch monument, een museum en een park dat veel Kopenhagenaars gebruiken voor wandelingen. Zo niet deze ochtend, want het is lekker rustig op een paar hardlopers na.

Vanaf de muren van Kastellet heb ik al goed zicht op de Kleine Zeemeermin, dus daar besluit ik toch ook maar even langs te lopen. Op dit tijdstip van de dag zijn er nog geen toeristen, dus ik heb haar helemaal voor mezelf. En dan is het best leuk, ook al is ze maar zo klein.

Ik vervolg mijn weg richting Nyhavn en kom onderweg langs Paleis Amalienborg, waar ik zowat tegen deze twee bewaarders oploop. Oops. Ik moet er erg om lachen, maar zij geven geen kick! Knap hoor.

Vanaf hier is het nog een klein stukje langs het water naar Nyhavn, de kleurrijke haven van Kopenhagen en een enorm toeristische trekpleister. Hier is het wel al erg druk op de vroege ochtend.

Omdat morgen het WK begint, wil ik niet al te ver lopen en besluit ik om weer terug naar het hotel te gaan. Al met al waren dit ruim 8 mooie kilometers door een stad die ik graag nog eens uitgebreider zou verkennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *