NS Trail Groningen – Assen

Vandaag stond de nieuwe NS Trail Groningen – Assen op de planning. Een mooie trail van 50km lang, die Jan Peter van de NOT (Noord-Oost Trailers) heeft uitgestippeld en die hopelijk binnenkort wordt opgenomen in het assortiment van reisjefit.nl en MudSweatTrails.

Terwijl Jan Peter al in de vroege ochtend vertrok vanuit Groningen, en Frans en Edgar in Haren aanhaakten, sloot ik pas in Gasteren aan. Met wat stress en spanning in mijn lijf was een langere afstand van 15km niet echt verstandig. Ook wilde ik niet te hard lopen en leek het mij het handigst om op het laatste stuk aan te sluiten, wanneer de mannen hopelijk al wat vermoeid waren.

Het is lastig om goed in te schatten hoe lang je over zo’n stuk lopen doet, dus ik had met Jan Peter afgesproken dat hij mij op een bepaald punt zou appen, zodat ik wist hoe laat ik van huis moest vertrekken om aan te kunnen sluiten. Ik hou niet van te laat komen, dus vertok iets eerder dan nodig was. Het was mooi weer en ik maakte van de gelegenheid gebruik om een klein stukje in te lopen, kijken hoe dat ging. Ik kon altijd nog een kilometer met de jongens oplopen om te besluiten weer terug naar de auto te gaan. Maar het viel mee. Als ik heel langzaam liep, ging het best goed. En dus hobbelde ik wat rondjes heen en weer rondom hunebed D10.

Even later besloot ik de route in tegengestelde richting te lopen om de jongens tegemoet te lopen. Ze zagen er nog fris en fruitig uit en tot mijn vreugde liepen ze mooi in een rustig tempo. Ik sloot achter de mannen aan richting hunebed. Daar nam Edgar afscheid van ons. Hij zou in Zuidlaren uitstappen, maar liep nog zo lekker dat hij tot hier meeliep. Zijn vrouw en kinderen stonden hem met de auto op te wachten.

En zo liepen Jan Peter, Frans en ik met z’n drieën verder. Het was nog steeds prachtig weer en de omgeving was een plaatje. Jan Peter navigeerde en Frans en ik liepen er braaf achteraan. Onderweg kletsen we gezellig over voornamelijk hardloop gerelateerde onderwerpen. Zo fijn om met gelijkgestemden te lopen!

Zo nu en dan weken we een klein beetje van de route af omdat er geen pad was of omdat er wel heel veel water lag. We hebben geprobeerd droge voeten te houden, maar dat is niet helemaal gelukt…

Of beter gezegd… helemaal niet!

Ik herkende veel plekken onderweg van de Indian Summer trail die ik een paar weken geleden liep in dit gebied. Die route ging precies andersom en ik vond het niks vervelend om hier weer doorheen te lopen. Via de andere kant lijkt het allemaal toch weer anders en nog net zo mooi.

Via single tracks, brede paden en vlonders vervolgden wij onze weg naar het Balloërveld. Wat een prachtig gebied is dat toch. We namen even een foto pauze.

Zo’n zeven kilometer voor de finish kreeg Jan Peter last van kramp in zijn been en moesten we even stopen, waarna we een stuk wandelend aflegden. Hij vond het zelf vervelend dat we zoveel moesten wandelen, maar Frans had er ook al bijna een marathon opzitten en omdat ik in mijn herstelweek zat, vond ik het ook wel prima. Het kwam mij stiekem juist wel goed uit zelfs.

Onderweg genoten we nog van een mooi watertje en kwamen we langs het poepenhemeltje. Niet veel later zagen we de flats van Assen al. Ook in Assen hadden we mooie paadjes door het bos en langs een vijver. En voor we het wisten waren we al op het station van Assen beland. Jan Peter was er helemaal klaar mee. 50 kilometer is toch echt wel een pokke-end! Frans had heel knap net iets meer dan een marathon in de benen en ik was niet echt moe, maar wel tevreden met een prachtige route en in totaal 17 kilometer op de teller.

Wie weet ga ik de hele 50 kilometer nog wel eens lopen. Maar dat kan ik niemand beloven.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *