Rode loper trail

Omdat ik het leuk vind zo nu en dan met mijn zwager te lopen, hebben Jan en ik ons ingeschreven voor de Rode Loper Trail in Stadskanaal. Een ronde van 6km die je 2x mocht lopen.

De informatie van tevoren was niet heel duidelijk en zeker niet te veel. Mijn verwachtingen waren dan ook niet al te hoog. Er bleken maximaal 50 mensen mee te mogen lopen en aan alles was te merken dat dit een eerste editie was en dat de organisator niet veel ervaring had. Ach, dat primitieve had ook wel iets.

De start was heel kneuterig, waarbij er werd afgeteld van 5 naar 1. We liepen zonder startnummer en er was geen tijdsregistratie. Dat laatste vind ik altijd wel prima bij een trail.

Jan ging voor een snelle run, terwijl ik mijn trails altijd het liefst op standje genieten loop. Zo ook nu. De route ging over een verhard pad over de brug “De rode loper”, om vervolgens het Vledderbos in te gaan. Ik had stiekem gehoopt op prachtige beelden aangezien het bos nu zo mooi herfstig kleurt. Dat viel helaas een beetje tegen. Het Vledderbos is niet het meest mooie bos waar ik ooit door heb gelopen. Desondanks kon ik er wel van genieten, juist omdat ik ergens liep waar ik nog nooit eerder heb gelopen.

Al vrij snel zagen we mensen die verkeerd waren gelopen, en niet veel later liep onze groep ook verkeerd. En daarna nog eens en daarna nog eens. De pijlen waren niet duidelijk zichtbaar, soms zelfs afwezig en eenmaal stond ie de verkeerde kant op wijzend. Niet echt fijn dus.

De twee heuvels en een muzikant maakten dat gemis weer goed. Het leuke van de heuvels is dat we die twee keer mochten lopen. Letterlijk én figuurlijk de hoogtepunten van deze trail.

De tweede ronde liep ik op met een jonge meid uit Groningen. De meeste deelnemers hielden het na 1 ronde voor gezien en zo kwam het dat wij met een gemiddelde tempo van 6:15min/km toch helemaal achteraan liepen. Jan kwam als tweede loper over de ‘finish’, ik als één na laatste. We hebben niet samen gelopen, maar het was toch leuk om dit samen te doen. Ik denk echter niet dat ik er een volgende editie weer bij ben. Daarvoor was het én te slecht georganiseerd, én was de route niet spectaculair genoeg. Maar voor vandaag waren het toch weer 13,5 fijne kilometers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *