WK Zweden – finale dag

Jeetje, nóg een dag! Pff, mijn lijf is moe en beurs. Maar we hebben nog twee tests te gaan en dus probeer ik mezelf wat op te laden en op te peppen.

Ik heel erg op tegen test 5 vandaag: 20 minuten lang met onder andere 50 toes to bar. Gisteren heb ik leertjes gekocht en ik hoop dat deze mij door al die T2B heen gaan helpen. Het geeft me in ieder geval wat goede moed. Ik heb na gisteren al 3 blaren op mijn rechterhand en dat zouden er vandaag nog wel eens veel meer kunnen worden ben ik bang.

Ik besluit met een rustige steady pace van start te gaan op de assaultbike. En dat gaat best goed eigenlijk. Links en rechts van me zie ik de meiden als een malle op de fiets te keer gaan, maar ik houd mijn hoofd koel en blijf in een rustig tempo door peddelen. En dat betaalt zich uit want ik kom eerder van de fiets af dan mijn buurvrouw. De leertjes zijn me ook goedgezind. Het lukt me om de 50 toes to bar te volbrengen zonder ene nieuwe blaar. Super! Daarna hebben we nog 4 onderdelen te gaan waarvan we zelf de volgorde mochten bepalen. Ik heb gekozen voor boxjumps als eerste, gevolgd door STOH (22,5kg), pistol squats en kettlebell swings. Iedere oefening 50 keer. Van te voren had ik gehoopt tot het derde onderdeel, de pistol squats, te komen en dat is gelukt. Ik eindig deze test als 1 na laatste maar heb mijn doel gehaald en dus prima tevreden!

Daarna is het team aan de beurt met hun 5e test. Ieder teamlid neemt 1 onderdeel voor zijn/haar rekening: 100 wallballs, 80cal fietsen, 60 burpee boxjump over en 40 deadlifts à 90kg. Ze gaan echt supergoed, maar de andere teams zijn sneller. Wanneer alles andere teams klaar zijn, is teamNL nog bij de buprpee boxjumps. Enkele atleten van de andere teams komen Carly aanmoedigen, die dapper doorgaat, hoe zwaar ze het ook heeft. Kippenvel. Ik slik mijn tranen van ontroering weg.Dan is Martijn aan de beurt voor het laatste onderdeel. Inmiddels staan alle andere atleten aan te moedigen en tellen we met z’n allen de reps van Martijn af. Wow. De sfeer is zo bijzonder, iedereen moedigt aan en telt mee. Er wordt geklapt en geschreeuwd. Ik sta er met mijn neus bovenop en heb kippenvel all over! Met nog 5 reps te gaan, wetende dat Martijn zijn onderdeel unbroken gaat halen, stromen de tranen over mijn wangen. Van trots maar ook van bewondering en liefde. Wat prachtig hoe atleten elkaar aanmoedigen en bijstaan in deze sport en elkaar zo een hart onder de riem steken. Fantastisch! Een absoluut hoogtepunt van dit weekend! Dit gaat vast en zeker een plekje krijgen in de aftermovie!!

Ik moet echt even bijkomen en opladen voor de laatste test. Mijn lijf wil niet meer, maar op dit punt opgeven is echt geen optie. En het is maar een test van 3 minuten, dus waar hebben we het over.
Na 20 thrusters van 45kg volgen 20 calorieën roeien gevolgd door 20 burpees over the bar. Mijn doelstelling is om in ieder geval op de roeier terecht te komen. En dat lukt! Ik weet er zelfs nog 2 andere atleten mee in te halen en eindig deze laatste test, helemaal kapot, als twee na laatste.

En dan zit het er ineens op. Na 3 dagen strijden tussen topatleten kan ik zeggen dat ik 31e van de wereld ben. Hoe tof is dat!? Mijn doelstelling was om vooral te genieten en plezier te hebben. Dat is zeker gelukt! Ik heb mezelf overtroffen door enkele blokkades te overwinnen en ben mezelf tegen gekomen daar waar het niet ging zoals ik wilde. Maar overall was het een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen. Ik heb gewoon meegedaan met een WK!

En als slagroom op de taart kregen we ’s avonds tijdens de afterparty ook nog eens de ‘Spirit Of The World Award’ uitgereikt als gehele teamNL omdat wij voor een spirit zorgden met onze enthousiasme, die erg aanstekeleijk was. Omdat wij positief bleven ondanks dat we steeds onderin het klassement stonden. Omdat we sportief waren en door bleven gaan. Nou, wat ons betreft is dat de mooiste prijs die we hadden kunnen winnen!

Super dankbaar voor het leuke teamNL waar ik deel van uit mocht maken. Speciale dank voor Mischa, onze coach, die de hele dagen op de been was om ons bij te staan. Dank ook voor de krachtsportbond om het mogelijk te maken dat wij naar het WK konden en dank voor Queno, voor de sponsorbijdrage en trainingen ter voorbereiding op het WK. Maar ook dank voor mijn lieve mannen die mij zes dagen moesten missen en in mij geloofden. Superlief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *