Dutch Throwdown

You win some and you learn some…

Vandaag was de grote dag: de finale van de Dutch Throwdown!
Mijn voorbereiding was alles behalve top in verband met blessures, maar daar had ik vandaag geen last van gelukkig. En toch was het zwaar. Erg zwaar. En warm. Droge lucht. Zere keel. Ik had behoorlijk wat slaaptekort en voelde me door een beginnende verkoudheid niet fit.

Maar dat alles maakte niet uit. Ik stond daar. Als bijna 40er tussen allemaal jonkies. Fitte jonkies welteverstaan. En het kan hun niks schelen dat jij de oudste bent en je niet fit voelt. Zij gaan. Voluit. En dus ging ik ook. iets minder voluit maar wel zo hard als ik op dat moment kon. En als je dan gaat dan is het geen wedstrijd van jou tegen hen, maar een wedstrijd van mij tegen mij. Ondanks de omstandigheden doorgaan. Doorzetten en niet opgeven. Het beste uit jezelf halen. Daar gaat het om. En dat heb ik gedaan. Ik heb gegeven wat ik op dat moment waard was.

De 4x zware thruster was mijn beste onderdeel. Hier werd ik 12e met een 215kg totaal. Overall werd ik 31e. En dat was prima. Want ik had mijn finaleplek verdiend. En ik heb het wel gedaan. Ondanks mijn leeftijd, fitheid en blessures. En zoonlief vond het zo stoer dat ik mee mocht doen. Hij vond het jammer dat ik niet de beste was maar uitte spontaan hoe trots hij op mij was. Hoe mooi en belangrijk is dat!? Ik wil als fitte moeder graag een voorbeeld en inspiratie zijn voor mijn kinderen. Het maakt me gelukkig dat zij trots zijn ook al waren ze er fysiek niet bij deze dag. De steun en support van mijn buddy’s van CrossFit Midden Drenthe maakte dat gemis goed. Wat een lieverds. Ik heb zoveel lieve berichtjes en lieve woorden mogen ontvangen. En de mensen die speciaal voor mij naar Almelo zijn gekomen….zo bijzonder!! Dank lieverds, zonder jullie had ik daar niet gestaan!

Ik heb zeker wat gewonnen en zeker wat geleerd en kan dus alleen maar tevreden terugkijken op deze mooie ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *