Masters Throwdown

Als laatste geplaatst, met de hakken over de sloot, stond ik dit weekend in de finale van de Masters Throwdown, een 2-daagse evenement.

De naam ‘Masters’ doet anders vermoeden dan de werkelijkheid want wij ‘oudjes’ werden niet ontzien, op geen enkele manier. De gewichten waren zwaarder dan ik ook bij een andere wedstrijd heb moeten tillen. De lat lag dus hoog. Toch had ik niks te verliezen. Dat is nog eens een relaxte instelling om zo’n wedstrijd mee te beginnen. Uiteraard was ik voor de eerste workout toch erg zenuwachtig en bleef dat bij iedere workout weer.

Zware dumbells!
Toes to bar

Dag één ging zo veel beter dan verwacht met zelfs een WOD-win! Ineens stond ik op de kaart en stond ik zelfs in de top 3 na de eerste twee workouts. De laatste workout van dag 1 ging iets minder soepel. De vermoeidheid begon al op te spelen.

WOD gewonnen, helemaal kapot!

Na een slechte nacht begon ik dag twee zeer traag. Ik kwam gewoon niet vooruit en raakte mijn top 3 positie dan ook al snel kwijt. Bij de tweede workout heb ik me weer wat herpakt. De laatste begon met muscle-ups die ik niet kan. Crossfit vriendinnen Linda en Claudine konden ze ook niet dus dat was wat morele steun. Ware het niet dat Claudine haar allereerste MU deed vandaag. Wow wat een prestatie!! Dat moest even gevierd worden natuurlijk. Deed ze er daarna gewoon nog 7!! Wat een topper!

Vieren dat Claudine haar eerste muscle-up ever deed!
Helaas nog geen muscle-up voor mij…

Mij is het niet gelukt eentje te voltooien. Maar aan de support lag het zeker niet. Mischa, Monique en Mirjam hebben mij mega goed aangemoedigd. Echt superfijn dat ze er bij waren!!

Deze WOD win ik en blijkbaar is het erg spannend aan Monique te zien 😉
Mirjam schreeuwt de longen uit haar lijf

Ik kijk terug op een zeer mooi en goed georganiseerde evenement met superleuke mensen. Tot volgende jaar! Nu eerst een paar dagen bijkomen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *