Midden Drenthe Loop

Halve Marathon

Ergens dacht ik gelezen te hebben dat de halve marathon bijna geheel onverhard zou zijn en dus leek me dit een mooi trainingsloopje. Met mijn trailschoenen aan begaf ik me naar de start waar ik meer clubgenoten trof. Hetty liep de 5km, Bas, Henri en ik gingen voor de halve marathon.

Hetty, Egge, Ikke, Bas, Henri

Toen we na vijf kilometer nog steeds verhard liepen, wist ik dat ik me niet goed had voorbereid en de verkeerde keus had gemaakt. Mijn trailschoenen zijn niet geschikt om 21 kilometer mee verhard te lopen. Gelukkig kwamen we onderweg nog wel enkele zandpaden tegen, alhoewel die weer zo lang waren dat ook daar de lol gauw van af was. Mentaal had ik het dus even zwaar. Ik ken het gebied waar we liepen aardig en vond het erg jammer dat de route niet over de mooie paadjes ging. Toch kwamen we mooie stukken tegen onderweg waar ik uiteraard nog wat foto’s van heb gemaakt.

Support onderweg
Het eerste lange zandpad
Nog meer zand

Ik worstelde me door de lange zandpaden en over de fietspaden heen en bedacht me dat ik maar beter door kon lopen in plaats van op te geven (al schoot het wel een paar keer door mijn hoofd om te stoppen). Voor een snelle tijd ging ik sowieso niet, dus dat scheelde. Eindelijk kwam de finish in zicht. Ik was er inmiddels ook wel klaar mee. Bij de finish stonden mijn oude buurkinderen me op te wachten. Zij vonden het in ieder geval een knappe prestatie. Heb ik deze loop toch nog met een mooi onthaal en brede glimlach afgesloten zo!

En de volgende keer zorg ik voor een betere voorbereiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *