Tour du Mont Blanc

Ik heb een passie voor bergen en al jaren stond de beroemdste huttentrektocht van de Alpen op mijn wenslijstje. In juli 2010 heb ik mijn droom verwezenlijkt. In 8 dagen heb ik met een bepakking van bijna 14kg op mijn rug, samen met schoonzusje Anita de Tour du Mont Blanc gelopen. Een fantastische tocht van bijna 180km met meer dan 1000+ hoogtemeters per dag door drie landen. Afzien? Zeker! Genieten? Nog veel meer 🙂

Pittig

Al op dag één bleek de uitdaging iets groter dan Anita van te voren had ingeschat. Ze kon mijn tempo niet bijhouden en de hoogtemeters hakten er bij haar goed in. Het werd dan ook al snel duidelijk dat we niet op tijd bij onze eerste berghut aan zouden komen. Onderweg heb ik dan ook gauw een andere berghut geregeld, eentje die dichterbij en dus wel haalbaar was.

Nepalese hangbrug

De route is echt prachtig met op sommige plekken een werkelijk schitterend uitzicht op de Mont Blanc. Maar voor we van dat uitzicht konden genieten moesten we eerst heel wat klimmetjes maken en moeilijke passages bedwingen. Een prachtig pad voerde over de Nepalese hangbrug en daar moesten we natuurlijk een foto van nemen.

Poseren op de Nepalese hangbrug

De route valt moeilijk te beschrijven. Beter kan je hem zelf beleven. Om je toch een indruk te geven van hoe prachtig en zwaar de route was, heb ik een aantal foto’s toegevoegd. Mocht je de kans krijgen om hem ooit te wandelen (of liever nog: te trailen!), dan moet je het zeker doen. Het is de inspanning meer dan waard!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *